Juice Retreat i Marrakech

pernille_main.jpg

Hvis man går og sukker lidt i forestillingen om Paradisets Have, så kan man godt forberede sig på at den forestilling får et klart bud på en virkelighed, når man første gang træder ind i den park, der hører til Hotellet Les Deux Tours ca. 10 minutters kørsel fra Medinaen i Marrakech.

garden.jpg

Det er ikke første gang, jeg tager på Juice Retreat lige her.
Første gang var med min helt nye kæreste. Et forhold der kun havde været en realitet i små 4 måneder. Nu stod vi pludselig dér og det var en smuk oplevelse, også selvom jeg dengang ikke havde overholdt de restriktioner, der var blevet anbefalet før en uge på juice og derfor sad på toilettet med en ordentlig gang mavesyge, hvorimod den kødspisende ’viking’ nærmest virkede upåvirket.

Men trods de mange toiletbesøg under ret intime forhold blev det ham og jeg. I dag er vi gift.

Denne gang var det en ’Pernille tur’ og jeg var forberedt.

Allerede ugen før var jeg så småt begyndt at ’juice’ og de første ca. 7 ½ kilo af en længerevarende kur havde jeg smidt. De sidste 2 ½ kg skulle jeg tage afsked med i Marrakech.

Nå men tilbage til parken, turen, holdet og oplevelsen af at ’juice’. Vi var 26 mennesker afsted og jeg tror vi alle var lige forventningsfulde. Som altid var vi flere gengangere. Hvis man først én gang er blevet en del af denne ’tribe’, så bliver man ved.

Jeg har simpelthen aldrig mødt et eneste menneske, der ikke flyttede sig både fysisk og mentalt i denne oplevelse. Jeg tror det er en kombination af det hele.
IMG_5704.JPG

De mange timer med yoga og meditation. De mange ’stræk’ (Movement og Mobility træning) hvor man gang på gang får overskredet sine grænser, samværet (hvis man vælger det) fraværet af fast føde, udrensningen, stedets skønhed og de gode mennesker.

Jeg har gennem årene siddet i mange netværk, men det netværk af utrolige mennesker der opstår hver gang man tager på en tur som denne … er helt usædvanligt. Der er et særligt slægtskab.

Hver dag serveres juice (primært af grøntsager), grøntsagsafkog og forskellige kosttilskud klokken 9:00, 13:00, 16:00 og 19:30. Der er et fast program med yoga og meditation hver morgen tidligt. Og hver aften Movement og Mobility træning. Indimellem de mange klokkeslæt er der behandlinger, hamam og mulighed for små shopping ture i Marrakech.

De fleste deltagere oplever en fysisk reaktion på 2 / 3 dagen… Hovedpine, ubehag, træthed, men det går over. Og når fordelene først begynder at tegne sine små cirkler i kroppen, i udtryk og udstråling, bliver det hele erstattet af glæde og stolthed. Måske derfor er der også så mange, der vælger at komme igen og igen og igen.

Man bevæger sig rundt i en anden tilstand i denne grønne oase af ro og sundhed. Og mens påfuglene tripper side om side med skildpadder. Frøerne kvækker os i seng om aftenen og appelsinerne drysser mod jorden langs de små stier i gårdhaver og urtebede. Så folder man stille sine hænder og sender et par kærlige tanker til vejrs: Tak for denne mulighed, tak for denne krop og tak for dette liv.


P.S.
Jeg tabte de kilo, jeg skulle tabe og kom i mål med mine 10 kilo på 10 uger.
Vil du høre mere om faste og juicekure kan du se med nedenfor 😊