Sri Lanka rundrejse: Få gode tips til din rundtur

 
 

Rundtur på Sri Lanka

Dag 1

Vi er kørt nord på til Sigiriya og har besteget den kæmpe ROCK i 36 graders varme. En kæmpe oplevelse vi nødig ville undvære. Vi hilser på vilde aber, drikker frisk kokosvand og har lige tjekket ind på det lækreste hotel med aber, elefanter, krokodiller og andet godt lige uden for døren. Total mindfulness ro og zen stemning. Vi er fyldt af taknemmelighed. Smilet er Sri Lankaernes største aktiv siger de. Og de har ret!
Vi er på eventyr og det er intet mindre end fantastisk!

 

Eventyr på Sri Lanka

Dag 2

Tænk vi kun har kørt 200 km fra det tørre område i nord omgivet af nationalpark med vilde elefanter, masser af aber, krokodiller og fugle i alle farver til det centrale højland omgivet af de enorme og frodige teplantager i op til 2000 m højde. På den korte afstand er landskabet, klimaet og alt som at køre til et nyt land. Vi har besøgt en tefabrik og blevet så meget klogere på te-produktion og de forskellige kvaliteter. Vi er kørt fra 36 graders varme op til den lille engelske by Nuwara Eliya, hvor der for alvor er levn fra den britiske kolonitid. Husene, parkerne, golfbanerne, hotellerne - alt ser ud som om vi kører rundt i England. Og her er det køligt - kun 16-18 grader. Faktisk er den ene golfbane her kåret som Asiens smukkeste golfbane. Vi er dybt imponeret over de store forandringer i landet på så korte afstande. 
På hotellet bliver vi forkælet med de vildeste spa-behandlinger, top service og lækker lækker mad. Alle vi møder på vores vej er smilende, søde, venlige og interesserede. 
Tøser på tur på Sri Lanka! Et land fyldt med hjertevarme, smil og eventyr.

 

 

På eventyr på Sri Lanka ☀️ 🙏 💚

Dag 3

Et næsten uvirkeligt eventyr fyldt med indtryk og farverige oplevelser time for time. 
Næsten helt uvirkeligt at naturen og klimaet kan skifte på så korte afstande. Vi har oplevet højlandet og vågnede op til en kølig morgen og er nu endt nede syd-øst på øen hvor, der er tørtid og MEGET varmt. Vi har mødt munke, blevet inviteret på frokost, te-plukkere, gadehandlere, galopheste, golfbaner, bjerglandskabet og blomster som i Schweiz, rismarker, bønder, vandbøfler og vildsvin...om lidt drager vi på Safari. 
Sri Lanka er - Vildt - vildt imponerende 💚 💚 💚

 

Rundtur på Sri Lanka

Dag 4

Kontrasternes land! Vi er nede sydøst på øen og går rundt med en fornemmelse af at være havnet i Afrika på den ene side af hotellet, hvor vi har været på den vildeste safari. Vi har set leopard, elefanter, aber, storke, kæmpe krokodiller, vandbøfler, rådyr, bambidyr og et utal af fugle i de smukkeste farver. Vi er ved at tabe både næse og mund over det vilde dyreliv og storslåede natur. Her gælder jungleloven for alvor! På den anden side af hotellet ligner det til forveksling klitterne fra Vesterhavet, bare en anelse forskel i temperaturen. Idag 38 grader - og så kommer der af og til en vild elefant travende i sandklitterne. Når vi bevæger os rundt på det vildt lækre hotel, er det mellem vildsvin og køer der kommer og drikker af poolen. 
Vi kan næsten ikke få armene ned - det her er vildt! Virkelig vildt. Vi bliver forkælet med top service, smil og den lækreste mad. 
Sri Lanka er og bliver en perle - en glemt skat fyldt med naturrigdomme og varme mennesker.  ☀️ ❤️

 

 

Eventyret fortsætter ☀️ 🌴

Dag 5

Så har vi skiftet klima igen. Vi kommer fra det meget tørre område og er nu ankommet til Galle, som er et mere vådt område med meget høj luftfugtighed. Står nærmest som en linje i landskabet fra små tørre buske og træer til store grønne palmer igen. Vi har kørt langs kysten fra Yale til Galle og har besøgt det sydligste punkt på Sri Lanka. Sjældent har vi set så smukke øde strande, laguner og fuldkommen turkisblåt vand. Det er så smukt. Bare endnu en kontrast i et land fyldt med naturlig overflod. 
Et besøg på det gamle hollandske fort er et "must" når vi er i Galle. Sri Lanka er fyldt med naturskatte og gammel historie.  💚 🙏 🌴
Endnu et super lækkert hotel - udsigten er helt uvirkelig.

 

Rundrejsen fortsætter

Dag 6

Det kan ikke siges tydligere: Her er helt vildt fantastisk! I dag har den stået på Hvalsafari og delfiner i massevis som ekstra bonus. Fuldkommen vildt at sejle rundt blandt de kæmpe hvaler i det tyrkise hav. Det virker helt syreallistisk. Delfinerne fulgte vores båd længe - som om de kom for at sige hej...Har besøgt et skildpaddehjem, hvor de passer på de mange skildpaddeæg der bliver fundet på stranden. Når ungerne er 2 dage gamle bliver de sat ud i havet. Det vilde er, at når de er præcis 30 år gamle vender de tilbage til nøjagtig samme strand og lægger æg. De store havskildpadder kan blive op til 150 år gamle, 700 kg og 3 m lange. Det var en ubeskrivelig stor oplevelse at få lov at lukke 20 små skildpadder ud i havet i dag. Wauw!!! Vi er dybt taknemmelige for alt det vi får lov at opleve. TAK <3

 

 

Paradise found

Dag 7

Vi kører langs vestkysten og den ene strand er smukkere end den anden. Det var her de små byer blev ramt af den voldsomme tsunami. Vi har besøgt et fotomuseum, der viser de enorme ødelæggelser og tab af tusindevis af menneskeliv. Tusindevis af børn blev forældreløse. Vi har besøgt en mindesten og en kæmpe Buddha der står til minde for dem alle.
Det overraskede os at ikke et eneste dyr mistede livet. Kun dem som stod bundet. Naturen overgår os mennesker 🙏
Er nu kommet til det perfekte "honeymoon" hotel. Meget smukkere bliver det nok ikke. ☀️ 🌴 🐠 🐢

 

Desværre sidste dag på eventyr på Sri Lanka

Dag 8

Det har været FANTASTISK 💚 💚 💚 Vi elsker det her land. Vi har fået minder for livet, som vi vil dele til den dag vi bliver 100 år+ 👍
Vi er kommet tilbage til udgangspunktet: Negombo, som kun er 20 minutters kørsel fra lufthavnen - skønt når vi tjekker ind til midnat. 🙏
I dag har været forkælelsesdag: vi har været på besøg på vores 2. "Hjem" - der hvor vi holder alle vores Power Retreats. Vi har fået de lækreste ayurvediske behandlinger og sundhedstjek af Dr. Dinesh Priyantha Edirisinghe En meget stor og hjertelig TAK for jeres altid åbne arme, hjertevarme og loyale venskab.  🙏 ❤️
Vi har badet, solet, shoppet og spist det sidste lækre måltid. 
Også en stor stor TAK til vores uundværlige privatchauffør Mr. Virad, som hver eneste dag har fragtet os trygt og godt fra A til B. han har vist os ting og fortalt os ting vil ALDRIG selv ville have set og oplevet uden ham 🙏 ❤️ 
Og tak til vores fantastiske samarbejdspartner, som har forkælet os fra start til slut. Tak for jeres gæstfrihed, super service og loyalitet. 


You are true friends 🙏 👍 💚
Tak for denne gang - ikke flere rejsebeskrivelser i denne omgang 😎 😜