Shopping i Marrakech - Stor guide til dig

Place Jemaa El Fna

Place Jemaa El Fna

Nu handler det om at shoppe i Marrakech!

Marrakech er et sandt shopping mekka - bare man ved hvor man skal gå hen!

Marrakech er som at vandre rundt i 1000 og én nats eventyr - eksotisk, kaotisk og eventyrlig på samme tid.  Nyt, gammelt, moderne, historisk, billigt, dyrt - alt findes i Marrakech. 

Det kan være en drøm af en oplevelse, der giver dig en overvægtig kuffert og en længsel efter at vende tilbage - men det store antal muligheder kan også virke vildt overvældende.

 

Mens de fleste turister typisk flokkes til byens travle souk, er der en shopping scene, der eksisterer lige ud over det ned langs de små gyder og skjulte gader, hvor du vil finde masser af fristelser uden noget kaos. Fra dyre konceptbutikker til en små skjulte steder, er der en hel del du bare ikke kan gå glip af på din næste tur til Marrakech.

For overblikkets skyld, har jeg valgt at dele byen op i de forskellige områder. Så kan du udforske ét område af gangen og nå at få det hele med.

 
 

Place Jemaa el Fna - det typiske sted at start

Det kan være næsten uoverskueligt at stå midt på Place Jemaa El Fna - især om aftenen. Her er liv og glade dage. Det vrimler med mennesker, musik, mad, spil, show med alt fra slanger til aber. Boder med mad, friskpresset juice og lækre mandler, nødder og dadler i aller størrelser.

Gå ikke glip af et glas friskpresset appelsinjuice og pas på lommetyve!
 

Og samtidig vil jeg lige slå fast, at det ikke er farligt at bevæge sig rundt i Marrakech alene - heller ikke som kvinde! Trods kaos og en anden kultur og nærgåenhed er det trygt at gå rundt alene.

Besøg en af de mange cafeer med tagterrasse her på pladsen. Min favorit er helt klart Café  ZEITUN – panoramaudsigten over pladsen og de lækre friskpressede juicer og smagsfulde salater af friske råvarer, gør det til et fremragende frokoststed.

IMG_1255.jpg
 
Tag ikke billeder af dem der optræder med slanger og aber på pladsen – de kræver penge for det!
 

Souken har alt hvad hjertet begærer

Bevæger du dig igennem pladsen kommer du til Souken - små butikker, boder og stande med ALT hvad du overhovedet kan drømme om af ting og sager i alle kvaliteter. Det gælder om at have øjnene åbne for de mange lækre ting, der gemmer sig i mængden af de mindre gode ting. Dit handels-gen kommer på en prøve. Her skal pruttes om prisen og du starter mindst halv pris under det sælgeren tilbyder. MINDST HALV PRIS. Og nogle gange endda en del mindre! Betal aldrig mere end du virkelig synes en vare er værd. Begynd blot at gå fra stedet, hvis du ikke er tilfreds med prisen.

FullSizeRender.jpg
Souk Marrakech
At prutte om prisen er en del af den marrokanske kultur. Da jeg lærte, at det er uhøfligt ikke at prutte og det faktisk er en måde at være venlig og venskabelig på, så fik det en helt anden dimension.

Min ellers nordjyske høflighed kom i starten på noget af en prøve! Men tænk det sådan: det er sjovt for den handlende og der er ikke mere i det end det. Giv den gas - det kan ende med at blive en helt sport.

Inde mellem de små boder gemmer der sig store flotte butikker i flere etager. Det er ikke til at få øje på, hvis man ikke går ind i butikken. Man kan blive ret overrasket over hvor meget og hvor mange etager der gemmer sig bag de små nedslidte facader.


Er du på jagt efter tæpper, kan jeg varmt anbefale min tæppemand AL MATJAR i souken (Nr 24, 26 Souk semmarine, medina Marrakech)

Jeg får fremvist tæpper hos AL MATJAR

Jeg får fremvist tæpper hos AL MATJAR

Place des Épices

Place des Épices

Når du bevæger dig længere og længer ind i Souken, kommer du til Place des Épices. En skøn plads med masser af kurve og kurvtasker i alle udformninger. Det dufter af krydderier i lange baner og tæppemarkedet starter også her. Vær opmærksom på de mange forskellige kvaliteter af tæpper. Og igen skal der handles og pruttes i stor stil.

 

Økologisk og naturlig hudpleje skulle man ikke tro var lige her rundt hjørnet. Men det er det! Gå ikke glip af et besøg i den lille butik Terre d´éveil. Her har du chancen for at møde nok nær den rareste, mest hjælpsomme og højtbegavede mand Rachid Jaafari – biopat og phytoterapeut og indehaver af butikken og et helsecenter uden for Marrakech. Han laver alle cremer, sæber og anti-ageprodukter helt fra bunden. Du har sågar mulighed for at få et kursus på stedet. Det ligger ca. 200 m fra Place des Épices i en lille gyde: 141 place des épices, Medina.

Er du blevet tørstig og trænger til et hvil midt i menneskemylderet, kan jeg varmt anbefale at besøge Café des Épices - nyd den smukke udsigt over byen fra toppen af cafeen. Har sulten meldt sig, så er restaurant NOMAD et rigtig godt valg. Her kan du nyde solnedgangen over byens tage og Place des Épices. Lækker mad og ret cool indretning!

På Place des épices vrimler det med kurve, kurvetasker, kurvelamper og alt hvad hjertet begærer af kurve. Orker du ikke at slæbe kurvene med hjem, har du en oplagt mulighed for at shoppe online på French Baskets
 

Rachid Jaafari i Terre d´éveil.

Rachid Jaafari i Terre d´éveil.

 
 

Mellah - det jødiske kvarter

Du kan vælge en ”light udgave” af Souken. Start ved Souk épices og mærk duften af de mange krydderier og besøg pladsen med det finest håndværk i jern og messing. Her har du virkelig mulighed for at få nogle lækre ting med hjem til en god pris, hvis du er en god forhandler.
Vi fik selv shippet en hel del havelamper hjem herfra.

Bevæg dig ned af de små gågader Rue Riad Zitoun El Kedim og Rue Bab Agnaou som begge fører dig ned til Place Jemaa el Fna. Her er lidt mere luft og plads til armbevægelse end i Souken.

IMG_1356.jpg
FullSizeRender (1).jpg
Hold dig langt væk fra skruppelløse gadeguides der vil vise dig vej. De har kun til hensigt at tjene penge på dig!
 

Den gamle bydel - en opdagelsesrejse

Byen er noget af et mode fantasyland og fyldt med designlækkerier!

Og nu er det tid til at gå på opdagelse i de små gyder og stræder der gemmer på ting der helt sikkert vil friste. Det eventyrlige ved Marrakch er, at der skal holdes godt øje. Butikkerne ligger ikke klods op og ned af hinanden som på en Strøgtur i en anden storby. Butikkerne er gemt og sågar har nogle valgt ikke at skilte med det.

Jeg tager som regel udgangspunkt fra Rue Riad El Arous og bevæger mig rundt herfra.

 

Her får du listen af mine yndlingssteder i den gamle bydel:

 

Mustapha Blaoui

Arset Aouzal, 144 Bab Doukkala

 

Er du imponeret over den stilfulde indretning du ser mange steder i Marrakech og undrer dig over hvor de finder alle de lækre sager? Så er et besøg hos Mustapha Blaoui et MUST. Kendisser fra hele kloden flokkes hertil for at få lidt marrokansk indretning med hjem. Lokal ”craftmanship” i høj kvalitet. Hold øje med den lokale snedker - den ligger lige over for.  Indgangen er en gammel brun trædør UDEN SKILT. Du træder ind i et mekka af tæpper, lamper og smukke antikviteter. Gå ikke glip af de mange etager der gemmer sig bag det første rum. Du skal lige en tur gennem deres køkken for at finde de mange etager bagved.

Skal du have snedkereret noget til dit hjem, så har du muligheden lige overfor Mushapha Blaoui! Og området byder på masser af dygtige håndværkere. Du kan få svejst alt fra jernstager og møbler til det smukkeste messinghåndværk.

Indgangen til Mustapa BLAOUI

Indgangen til Mustapa BLAOUI

Den lokale snedker kan stort set lave ALT!

Den lokale snedker kan stort set lave ALT!

 

Chez Bel Haj

88 sidi Abbelaziz Rue Dar el Bacha


En lokal ”haute couture” med en del lækre ting i skufferne. Butikken ser kedelig ud, og priserne er høje inden du går i gang med at forhandle. Der er mange der forelsker sig i de lange velour habitjakker.
Chez Bel Haj har ingen hjemmeside.

 
 

Leder du efter lækre kjoler og smukke kaftaer?


Den ene smukke kafta efter den anden - hold øje med butik Sarah Maj og Nyora Ayron. Fransk-Algerisk designer Nyora Nemiche er en af de nye race af Medina-designere, der omdanner traditionelt håndværk med et køligt moderne øje. Hendes lille butik, der ligger på 1. Sal i Le Jardin restauranten, sælger sit stilfulde sortiment af silke- og bomuldskaftaer og abayas. Disse skønheder er blevet købt af en stjerneliste af berømtheder, herunder Sharon Stone, Monica Bellucci, Kate Moss og Juliette Binoche.

Og når nu du alligevel er der, så er restauranten bestemt et besøg værd i den hyggelige gårdhave! Pas på de mange små skildpadder der går rundt og hygger sig på gulvet – jeg havde nær trådt på én!

Du må heller ikke gå glip af…

MAX & JAN – en lækker men dyr konceptbutik – om ikke andet, så bliv inspireret af lækkerierne og gå herefter selv på jagt i de mindre butikker. Et mekka for badetøj, tøj, smykker og tilbehør med inspiration fra boheme-chic destinationer som St. Tropez, Tangier, Goa og Ibiza, men alt er designet og fremstillet i Marokko - 14 Rue Amsefah

Lækkert moderne ”craftmanship” og tilbehør til enhver smag hos CHABI CHIC er bestemt et besøg værd.

Hanout
 
 

Tæpper i STAKKEVIS


Les Nomades – det største udvalg af marrokanske tæpper i Marrakech. Og meget høj kvalitet!

Det kan være helt uoverskueligt at besøge de mange etager af tæpper i alle farver, størrelser og kvaliteter. Men Les Nomades er nok et af de bedste steder til at lære dig om de forskellige marrokanske tæpper som Azilal, Beni Quarain, Aknif, Beni Mcguild eller Kilim.

Hammamhåndklæder, sengelinned og lækre duge

Den belgiske designer og kreative direktør Valérie Barkowski tilbragte årtier som den visionære bag en række internationale mærker, inden hun åbnede Dar Kawa, et traditionelt gæstehus (eller "riad") i Marokko. Designets æstetik af Dar Kawa er storslået. Barkowskis intime showroom, der ligger minutter fra Dar Kawa, er ikke anderledes. Ring for at lave en aftale, og spar derefter plads i din bagage for overdådige badehåndklæder og et håndbroderet dynebetræk. Arset Aouzal 170 Til aftaler: +212624494001

 

Hanout

194 Rue Mouassine


Beliggende lige under restauranten La Terrasse des Épices er designer Meriem Nour Rawlings boutique indbegrebet af old-meets-new: Hun inkorporerer gamle marokkanske teknikker i moderne stykker, såsom silketunika, breezy jumpsuits og masser af ruskind.

La Terrasse des Épices er et fedt sted at hænge ud ved solnedgang, nyde en kold drink, krydret mad og en smuk stjernehimmel.

Skærmbillede 2018-08-01 kl. 12.06.14.png

 

El Fen

Har du fået nok af smalle stræder og små gyder, æsler, knallerter og menneskemylder kan du trække dig lidt tilbage på hotel El Fen, som også byder på lækker shopping.

Den nye butik, der også fungerer som restaurant og bar, har et vidunderligt udvalg af tøj i vintage stil fra nye designere, mange med en marokkansk stemning og et urbane twist. Der tilbydes også vintage tasker, tilbehør, smukke smykker, sofabordsbøger, parfume og tilbehør til hjemmet fra det fineste sengetøj til det bedste fra Fez keramik.

 
Jardin Majorelle

Jardin Majorelle

Området omkring Yves Saint Laurents have - Jardin Majorelle

Skal du besøge Yves Saint Laurenst´s have og museum er det oplagt at afsætte lidt tid til shopping i samme område. Her finder du nemlig meget andet end kedelige souvenirbutikker.

Et absolut must visit er Rue Majorelle 33 – jeg kunne købe mig fattig i smykker, kjoler, kunst og boligindretning her! Det er ikke billigt og priserne er faste, men der er virkelig lækre ting at finde.

Lige over for finder du Heritage Berbere og rundt om hjørnet på Rue Yves Saint Laurent ligger der også et par små lækre interiørbutikker – én af dem er ANITAN som har nogle ret lækre tæpper, glas og keramik.

Galerie des Tanneurs har en lille bitte butik med sandaler og tasker. Jeg var overrasket over den gode kvalitet af skind – de har nogle lækre ting til rimelige priser. Finder du ikke hvad du søger, kan du besøge deres store 2 etagers butik i den nye bydel Guéliz.

Galerie des Tanneurs

Galerie des Tanneurs

Jardin Majorelle

Jardin Majorelle

Guéliz - den nye bydel

Her minder det lidt mere om det vi kender fra mange andre storbyer. Butikker som H&M, Zara, Adidas, Starbucks og Mc Donalds er alle samlet her.

Varehuset Caré Eden er ikke super spændende, men du finder meget af det du kender hjemmefra. Og i juli måned er der udsalg! Her har jeg ofte fundet nogle ret godt tilbud på Adidas Stella McCartney. Orker du ikke at prutte om prisen og har det bedre med at prisen står på den vare du vil have, så er Guéliz måske mere dit område?

Atika
Læderarbejde har altid været et af Marrakeshs populære håndværk, og Atika tager kunsten på et helt nyt niveau med et fortryllende udvalg af slikfarvede loafers. Blød som smør og ikke alt for forskellig fra designer mærker som Tods og John Kennedys favorit, Car Shoe, dette er et must-have af et Marrakech køb. Nogle kunder har været kendt for at købe deres yndlingssko i ti forskellige farver. Atika - 34 Rue de la Liberté, Ville Nouvelle

Min lokale helsekostforretning AYASO ligger lige rundt om hjørnet fra Caré Eden! De presse de lækreste økologiske juicer og serverer små økologiske forfriskninger samtidig med du kan shoppe amok i lokal økologisk honning og meget andet. Jeg køber hvert eneste år mine leverudrensningsdråber her – dem kan jeg nemlig ikke finde i Danmark. 
AYASO - 6 Bd Zerktouni 40000 Marrakech.

Og gå ikke glip af Galerie des Tanneurs 2 etagers skindbutik. Her finder du sandaler og især tasker i alle størrelser og farver. Må indrømme jeg fik mere end én taske med hjem sidst jeg var afsted. OBS: De laver også bestillingsvarer på 48 timer – du kan se produktionen i kælderen.

Er du til design, deco og moderne kunst?
Skråt over for Zara ligger Galleriet  MY ART Marrakech - et besøg værd, hvis du er på udkig efter unikke items og moderne kunst.

Vær opmærksom på taxi priser. Aftal en fast pris inden du kører afsted.
 

Kashbah – området ved det Royale Palads

Er et af de finere område at bo i. Det er ikke umiddelbart til at se når mange går rundt – det ligner lidt det samme kaos som i den gamle bydel. Men en oplevelse at bevæge sig rundt og lade sig fylde med de overvældende dufte af krydderier, små stræder med travle æsler der trækker læssevis af byggematerialer samt de mange storke på Medinaens ydermure.

Her er du tilbage til hardcore forhandling om varerne, men kan til gengæld finde rigtig mange fine lokale ting til gode priser. Jeg købte smukke små tekander, smykker og glas til små penge.

Jeg faldt over en skøn lille butik La Clé de la Kasbah som udover lækre tæpper, kjoler og diverse pyntegenstande også har en hel afdeling med økologisk naturlig hudplejeprodukter af høj kvalitet.

Typisk gadebillede i Kasbah området

Typisk gadebillede i Kasbah området

Stort set alle butikker har mulighed for at arrangere shipping. Så er du fristet af de mange smukke ting der findes i Marrakech, så er der altså en mulighed for at få det sendt hjem.

Jeg håber inderligt, at du forelsker dig lige så hovedkulds i Marrakech som jeg har gjort. Det kan være en stor mundfuld ved første møde, men det er det hele værd at kaste sig nysgerrigt ud i det. Jeg er på evig opdagelse i den skønne by, og jeg vil elske at få dine kommentarer og inspiration til steder der måske er gået min næse forbi.

 

NU ER DU GODT KLÆDT PÅ TIL SHOPPING I MARRAKECH. 

Af hjertet tak fordi du læser med.
Rigtig god fornøjelse!

 

Pssst...

Er du blevet nysgerrig på et eventyr i Marrakech? Måske har du hørt om vores Juice Retreats? Og en forlænget weekend med kæresten kan vi selvfølgelig også arrangere - kontoret sidder klar til at opfylde dine ønsker på 61 16 30 14.

 
 
La Clé de la Kasbah

La Clé de la Kasbah

Kig op og få øje på de mange storke i Marrakech

Kig op og få øje på de mange storke i Marrakech