Dagbog fra et SHA ophold

SHA Wellnessclinic
 

En hudløs ærlig dagbog fra SHA

 

Min evige søgen på ny viden har bragt min vej forbi SHA. Hvis jeg falder over noget nyt, så tester jeg det på egen krop inden jeg begynder at fortælle om det. Mit motto er: ”Mange har holdninger, men færre har prøvet.” Så Pernille Aalund og jeg er draget afsted til SHA for at se hvad SHA kan tilbyde af nye og spændene ting indenfor sundhed, skønhed og wellness.

 
 

 Hvad er SHA

 

Vil du vide lidt mere om SHA og hvad dette helt unikke sted tilbyder, så kan du mere her.

 
 
 

1. dag på SHA

 

Vi blev hentet i lufthavnen af en yderst behagelig chauffør og en lækker hvid (selvfølgelig) Mercedes med wifi, vand og god musik.

 

Sundhedsundersøgelse

Her blev jeg undersøgt og udspurgt at en sød sygeplejerske. Jeg blev vejet og blodtryk blev målt. Hun spurgte mig om stort set ALT omkring mit helbred og min sundhedsmæssige historie.

 

Lægekonsultation

Lægen undersøger mig ud fra det sygeplejersken har fået noteret tidligere og sammen får vi talt om et hensigtsmæssigt program for mit ophold. Lægen kom med gode råd i forhold til vitaminer og mineraler. Hun var god til at spotte, at jeg måske godt kunne have glæde af en stress management session og var desuden super interessant at tale med i forhold til at holde sig ung såvel indeni som udenpå. Jeg er dybt taknemmelig for, at jeg kun har ubetydelige udfordringer med min krop og min sundhed, men modsat sørger jeg også konstant for at gøre hvad jeg kan, for at det skal forblive sådan. Sundhed kommer ikke helt af sig selv – der skal investeres i det, som i så meget andet man vil have succes med.

 

Ernæringssession

Jeg bliver budt velkommen af en yderst sympatisk og skøn kvinde – hun er ekspert i macrobiotisk mad og fortæller om SHAs madprincipper. Ingen alkohol, ingen kaffe, absolut ingen mælkeprodukter, ingen kød (ganske lidt fisk), ingen sukker og sodavand.

Hun fortæller, at vi skal have rigtig mad. Mad der har fået sin energi fra sollys. Det er mad der kan give mine celler energi og livskraft. Så her på SHA spiser de rigtig mange kornprodukter – og nej det er ikke lyst franskbrød og hvide ris. Det er hele korn som quinoa, brune ris og hel hirse, bare for at nævne nogle få….friske spirer og friske krydderurter til stort set hvert måltid. Og så er det grøntsager og friskpressede juicer.

Jeg bliver introduceret til mine daglige 4 medicinske teer. Morgen, middag, eftermiddag og aften. Det er urteteer der skal gavne mit helbred. Den ene er leverudrensende, den anden er fedtsmeltende og øger forbrændingen, en er styrkende og den sidste er afslappende. De smager alle sammen utrolig godt.

Maden er utrolig lækker, smager fantastisk og ser ud som på en Michelin stjerne restaurant. Og jeg går på ingen måder sulten i seng!

 

Programplanlæggeren

En tur forbi min personlige programplanlægger – hun fortæller mig om ALT det SHA tilbyder, og står til rådighed hvis jeg skulle ønske ændringer, have flere behov og ønske at tilføje flere behandlinger osv. Hun sørger for, at programmet er tilrettelagt så der er tid til morgenmad, frokost, aftensmad og samtidig alle behandlinger, yoga, fitness osv. Ja, man har travlt når man er på SHA.

 
 

Massage

Så er det blevet tid til massage. En dybdegående helkropsmassage er lige hvad jeg trængte til efter en hel dag undervejs. Det er let at fornemme, at de ved hvad de har med at gøre. En fantastisk massage, der går i dybden, men stadig tillader at jeg slapper helt af. 

 

Medicinsk te-tid

I restauranten skal jeg huske at komme forbi til min daglige medicinske te-tid kl. 16.30 hver dag.  Om eftermiddagen står den på fedtsmeltende og leverudrensende te. Det er ikke helt lykkedes mig at finde ud af, hvilken te det egentlig er jeg drikker? Det er ikke umiddelbart en smag jeg genkender, og jeg har ellers prøvet ret mange urteteer igennem livets løb.

 

Re-vitaliserings konsultation

Det ord findes dårlig nok på dansk – her taler de om REVITALIZING MEDICINE! Jeg mødes med en kvindelig læge som er specialuddannet inden for dette område. Hun gennemgår min sundhedsprofil og fortæller om fordelene ved bl.a. ozonterapi og seruminjektioner. Dette område er total nyt for mig. Men ud fra min tankegang om, at det er meget lettere at forebygge end at helbrede, så er mit sind åbent for den nye behandling.

Ozonterapi går i sin enkelthed ud på, at de udtager ca. 200 ml veneblod i en vakuumflaske, som beriges med den terapeutisk indicerede ozonmængde. Blodet bliver derefter straks ført tilbage til kroppen. Der er ikke nogle bivirkninger ved behandlingen, men man mener der er utrolig mange positive egenskaber ved ozonterapi. Listen er lang…

 • Giver bedre blodgennemstrømning, cellestofskifte og ilttransport.

 • Forbedrer blodgennemstrømningen ved alle former for kredsløbsforstyrrelser.

 • Forbedrer evnen til at tåle kemoterapi og strålebehandling ved kræftsygdomme.

 • Stabiliserer symptomerne og sygdomsforløbet ved autoimmunsygdomme.

 • Ødelægger vira, bakterier og svampe ved infektioner.

 • Stimulerer nedbrydningen af kolesterol og triglycerider som forebyggelse ved hjerteinfarkt, arteriosklerose og apopleksi.

 • Bruges ved behandling af inficerede sår med dårlig sårheling og betændelsesprocesser (rosen, skinnebenssår, koldbrand, tyktarmsbetændelse, betændelse i endetarm, forbrændinger, nekroser mm.).

 • Bruges ved betændelsesprocesser, både lokale og systemiske (gigtsygdomme, Morbus Chrohn, ledbetændelse, rosen, byldedannelse mm).

Og når nu kateteret i armen alligevel er lagt, foreslår hun at jeg også benytter mig af muligheden for at få seruminjektioner. Kort fortalt går det ud på, at jeg får en masse forskellige vitaminer, mineraler og andre vitaliserende stoffer ind i blodet. Det skulle give mig endnu mere energi, vitalitet, styrke hår, hud og negle, styrke bindevævet, detoxe min lever og i det hele taget fremme min vitalitet.

Jeg gik derfra og havde booket tid!

 

Dinner time

Vi er nu nået til aften – Pernille og jeg mødes på 4. sal, hvor restauranten befinder sig. Her er der ligeledes et stort poolområde og masser af små oaser med hvide pavalioner der kan dases i, når der vel at mærke er tid i programmet.

Nu er det blevet tid til at nyde vores aftensmad. Og jeg må lige sige ét: Den her udsigt blive jeg bare ALDRIG træt af. Den blå himmel, det tyrkise hav, de grønne trækroner og de smukke bjerge i baggrunden. Her er bare helbredende smukt.

Der er afslappende baggrundsmusik og en skøn afslappet atmosfære Det emmer af ZEN og selvforkælelse. Her er lækkert, enkelt og smukt.

Middagen bliver serveret af en utrolig servicemindet ung herre. 

Om aftenen er både Pernille og jeg sat på den stramme ”diæt” – dvs vi springer desserten over og vores måltid er letfordøjelig. Jeg starter altid mine måltider med min lille cocktail af vand blandet med lidt æblecider eddike – det er godt for fordøjelsen og sætter gang i fordøjelsesprocessen inden maden.

Vi får den lækreste mad – farverig, smukt dekoreret med friske spirer, blomster og fuldkommen balanceret i smagsnuancerne. Der er nok mad, men ikke så vi går oppustet fra bordet. Vi går fra bordet med en let og lækker følelse i kroppen – næret på en ganske særlig rigtig måde. 

Det er ved at være sengetid – kl. 22.00 er mit bedste tidspunkt for at gå i seng. Så det holder jeg fast i – også på SHA. Lægen ordinerede melatonin som kosttilskud – og det skal jeg i gang med at teste af. Er spændt på min nattesøvn. SHA har nogle små søvnritualer der ligger på natbordet:

For det første er der en hel a la carte til komfort – her kan vi vælge hårheden på madrassen: hård, medium, natural eller soft. De fire forskellige valgmuligheder er nøje beskrevet og fordele og ulemper beskrevet. Jeg har valgt hård. Jeg ved min krop er mindre stiv om morgenen jo hårdere jeg sover, det lærte jeg af vores yoga master på Sri Lanka – han sover på gulvet hele natten for at bevare sin smidighed.

Så kan vi vælge hovedpude: Edeldun, andedun, latex, aloe vera, visco elastic mm.

Jeg holder mig til edeldun!

 

Og så foreslår SHA følgende:

 • Gør dit værelse fuldkommen mørkt. Der er automatiske udendørs persienner der lukker fuldkommen til, så værelset bliver fuldkommen mørklagt.

 • Vælg en dæmpet belysning inden du går i seng, for at berolige systemet.

 • Vælg kanal 1 som afspiller afslappende og søvndyssende musik.

 • Husk at bestille vækning så du når dine aftale i morgen og ikke selv skal holde øje med klokken.

 • Så er det vist godnat og tak for i dag.

 
 

Mit program for dag 2. på SHA

 

At vågne op til blå himmel, smuk solopgang der nærmest farver bjergtoppene svag lyserøde og omgivet af fuldkommen stilhed – det findes ikke meget bedre. 
Jeg har sovet som en DRØM. Jeg går ud til Pernille og fortæller begejstret om min søvn. Jeg kan ikke huske jeg har sovet så tungt, dybt og uafbrudt i 8 timer. Det føles som om jeg har vundet i lotto - så glad er jeg. Jeg har altid sovet tungt, men det sidste års tid har jeg vågnet flere gange hver nat og dermed fået min søvn afbrudt.

Jeg undrer mig over, om det måske er det melantoninkosttilskud lægen ordinerede, som allerede virker ved første nat? Så er det vildt!

 

Yoga

Dagen starter med yoga! 60 minutters Hatha yoga med den skønneste engelsktalende yoga instruktør. Hun er er rigtig dygtig til at tilpasse niveauet så både de hard core yoga entusiaster, nybegyndere og jeg som ikke dyrker yoga så ofte som jeg kunne drømme om, kan få noget ud af timen. Rigtig god yoga! Lækre lokaler selvfølgelig – det nyeste udstyr. På SHA mangler der ikke noget.

Der er et fast ugentligt program, hvor man har mulighed for at deltage i alle de aktiviteter man skulle have lyst til. Der er yoga, pilates, aqua pilates, gåture, cykelture, madlavningskurser i detox, superfoods, macro-mad, sharing table, biografer, hvor de viser masser af forskellige film. Til tider sunde film man kan lære en hel del af. Programmet ændrer sig fra uge til uge og der er altid nyt og spændende på pogrammet.

Tilbud er der nok af – det gælder om ikke at blive stresset over alt det jeg ikke når at prøve.

 

Vejning

Hver morgen har man mulighed for at gå ned til sygeplejersken og blive vejet. Man får en udførlig rapport med sig derfra med fedt%, muskelmasse, knoglemasse, BMI, væske i kroppen osv. En 3 siders udførlig rapport udelukkende fra vægten. Det er ganske frivilligt og man dukker bare op, hvis man ønsker at blive vejet.

 

Morgenmad

Beklager hvis jeg kommer til at gentage mig selv – men at nyde sin morgenmad med den her udsigt, det er sand lise for min sjæl. Og morgenmaden er jo bare lækker. Jeg er sat på den diæt de på SHA kalder BIOLIGHT – det er en mild form for detox.

Morgenmaden består først af en miso suppe, dernæst af hummus med spirulina og små gulerødder, en quinuagrød med raw cacao og en bærkompot – og så naturligvis en stort glas grønt detox juice. Morgenmaden afsluttes med min personlige medicin te, som ernæringseksperten har ordineret til mig første dag. I dette tilfælde en leverdetox.

 

Hydroenergetic Detox cure

Hvad er nu det? Det er i hvert tilfælde helt nyt for mig. Så jeg sætter mig lidt spændt og venter i de meget smukke venteværelsesomgivelser, hvor der altid er lækre sunde teer og detoxvand ad libitum. 

Frem kommer en herre der byder mig hjerteligt velkommen og viser mig vej til et rum med et meget avanceret badekar – noget der kunne minde om et boblebad uden at være det. Han beder mig skifte til engangstrusser og engangstop og hoppe i det meget veltempererede vand. Det dufter skønt og badekarret er indrettet med støtte til både nakke og fødder så det er umuligt at glide fremad. Det tillader mig at slappe fuldkommen af. Herren slukker lyset og forlader lokalet – der er kun et svagt behageligt lys fra badekarret og noget meget afslappende musik strømmere ud gennem højttaleren. Jeg er lige ved at falde i søvn… 

30 minutter senere kommer herren ind igen. Nu skal jeg videre i forløbet. Jeg spørger nysgerrigt om jeg virkelig var så ”beskidt”, da jeg kunne se at kanten rundt i hele badekarret var blevet fuldkommen sort af snavs. Han forklarer, at det er fordi badet er et detox mad der trækker affaldsstoffer ud af kroppen – det må jeg nok sige der kan ses!

Vi bevæger os med badekåbe og tøfler over i rummet på den anden side af gangen. Her er noget der minder om en vandseng i en trækasse. Jeg bliver bedt om at ligge mig op, hvorefter jeg bliver smurt ind i en ”seaweed-wrap” fra top til tå. Jeg bliver pakket ind i plastik så kun mit ansigt er frit. Herefter starter han vandsengen, så den puster sig op omkring min krop og begynder at vibrere. Lyste bliver atter slukket og her kan jeg så slappe af de næste 15 minutter. Jeg når at falde i søvn. Det er lunt og rart og jeg følte mig næsten vugget i søvn.

Behandlingen afsluttes med at vi går ind i et 3. rum, hvor der er en form for jet-spuler. Her bliver hele kroppen spulet med et behageligt tryk – næsten vandmassage. Det er rart. Jeg er færdig – ren og silkeblød og måske en anelse mindre cellulitis?

 

Konsultation hos den kognitive læge

Da jeg først gennemlæste mit program var det her nok den session jeg havde forventet mig mindst af. Hvis jeg skal være helt ærlig, så tænkte jeg nok: ”hvad kan han hjælpe mig med”. Men nu er jeg her og så må vi få det bedste ud af det – så jeg gik derind med åbent sind. Og det viste sig at være en rigtig god ide!

Mødet med Bruno var det møde på SHA, der har efterladt flest indtryk og lært mig mest om mig selv. Bruno, som lægen hedder, er nok noget af det mest sympatiske jeg længe har oplevet. Rolig, empatisk, nærværende, dygtig og utrolig god til at forklare hvordan en hjerne virker. Vi får os en god lang snak… faktisk så lang at tiden helt løber fra os. Inden jeg får set mig om, så har Bruno fået hele mit livsforløb og kender mine arbejdsvaner og fundet ud af, at jeg ikke er super god til at håndtere stress. Jeg presser mig selv for meget og holder for lidt fri!

Nu er det sådan, at alt kan måles inde hos Bruno. Så han foreslår at vi laver en test! Og jeg er vild med at få tingene sort på hvidt.

I sin enkelthed går det ud på, at jeg skal lave en masse forskellige kort- og langtidshukommelsesøvelser, reaktionsøvelser, strategiske øvelser og evnen til indlæring af nye ting. Jeg kommer virkelig på arbejde med at bruge hjernen.

Det skal lige siges, at jeg har haft fart på min karriere siden jeg var 21 år gammel og har ikke tilladt mig selv mange pauser i livet. Til tider måske presset mig selv for hårdt. Og på et tidspunkt måtte jeg i en kortere periode sygemelde mig selv med stress. Skamfuldt, da jeg troede jeg havde styr på det hele, var sund og burde vide bedre. Og stress har konsekvenser, skulle jeg hilse og sige. Jeg mistede meget af min hukommelse og har heldigvis fået meget tilbage, men testen kunne afsløre at min hukommelse stadig er alarmerende dårlig. Både korttids- og langtidshukommelsen er for ringe. Min reaktionsevne og indlæringsevne er over middel, men hvad nytter det, hvis jeg kort tid efter ikke kan huske det? 

Jeg ved at stress svitser hjernen, men at se det sort på hvidt har skræmt mig. Og samtidig er det en gave at se det sort på hvidt, for det har motiveret mig til at reparere skaden ved hjælp af det jeg selv prædiker: pauser, meditation og vejrtrækningsøvelser flere gange dagligt. Det her er alvor!

Tiden er løbet fra os, så Bruno beder mig komme tilbage igen i morgen – der er en anden test han gerne vil køre på mig inden jeg rejser tilbage til Danmark.

Men inden jeg er gået ud af døren skriver han en recept på 2 slags kosttilskud som han anbefaler mig at spise i en måned. Begge noget der nærer hjernen. Jeg henter det straks i SHA´s lille helsekostapotek der er på hotellet.

Og samtidig glædes jeg over, at jeg har bestilt tid til vitaminindsprøjtninger senere på dagen. Bruno anbefaler mig at sætte mig ind i ”hjernemad” – der er specielle fødevarer der er ekstra gode for hjernefunktionen og hukommelsen. Det er en lille hjemmeopgave til mig!

 

Stressmanagement

Jeg går direkte fra det ene konsultationsrum til det andet. Nu er jeg kommet til SHA´s stress management coach. En ældre kvinde med en dyb ro og visdom der stråler ud af øjnene på hende. I lokalet står der en stor blød lænestol, hvor ryglænet kan ligges ned. Jeg bliver bedt om at sætte mig ned i stolen og overfor sætter hun sig og er mig dybt i øjnene. Hun beder mig skrive på et stykke hvidt papir i % hvor meget tid jeg bruger på henholdsvis: arbejde, familieliv, parforhold, veninder, huslige pligter, kreativitet, underholdning, digitale medier, alene tid til ro og meditation og tid i naturen. 

Og det indleder til en snak…. Det bliver hurtigt tydeligt at især kreativitet uden arbejde for øje er en mangelvare i mit liv!

Efterfølgende laver hun en form for afslappende næsten hypnotisk guidet lydfil som hun anbefaler jeg lytter til hver aften inden jeg skal sove. Samtidig bliver jeg bedt om at farvelægge en mandala hver aften inden sengetid. 

Jeg blev rådgivet i vejrtrækningsøveler og man kan jo undre sig over, at jeg ikke altid selv formår at få brugt alle de værktøjer som jeg jo kender til og har kendt til i utrolig mange år.

Planlægning er KEY – tænker jeg. Jeg skal simpelthen have det skemalagt så jeg ikke misser det. Endnu en gave jeg tager med mig fra SHA.

 
 

Frokost

Det er blevet tid til frokost. Pernille og jeg mødes til frokost og udveksler dagens oplevelser, indsigter og tanker. Der er rigeligt at tale om… vi er i fuld gang med at få en på opleveren. Vi bliver i den grad beriget.

 

Ozonterapi og seruminjektioner

Det er blevet tid til min første ozonterapi. Jeg er spændt. Pernille er gået med mig for at se hvordan det går til. Sygeplejersken henter mig og viser mig vej ind til en hospitalsseng. Værelset ligner fuldkommen et hospitalsværelse med masser af udstyr. Jeg bliver bedt om at ligge mig op på sengen og der bliver gjort klar til mig. Fuldkommen som skulle jeg have taget en blodprøve bliver der lagt et kateter i armen og ca. 200 ml blod bliver ført op i en flaske der hænger over hovedet på mig.

Det går hurtigt – ca. 5 minutter og flasken er fyldt. Nu bliver blodet blandet med ozon gas. Sygeplejersken står konstant og ryster flasken mens hun blander mit blod med ozon og fører det tilbage ind i min krop. Lige i starten føltes det som om jeg havde drukket en lille bitte snaps – sådan et lille ”rush” i hovedet som lynhurtigt forsvandt igen. 10 minutter senere er jeg færdig. Men nu hvor jeg alligevel har kateteret inde i armen, har jeg takket ja til at få en hel del vitaminserum ind i blodet også. Der er B12, B6, vitamin C, Magnesium og en masse andre gode ting til mit immunforsvar, hjernekapacitet og energiniveau. 

Jeg bliver lidt varm i kinderne og får en smag af børnevitaminer i munden, men det varer kun et kort øjeblik og så er vi færdige. Da jeg rejser mig er jeg fuldkommen frisk og uden symptomer af nogen art. 

Jeg er dybt taknemmelig for, at jeg er sund og rask og vælger derfor også at investere både tid, kræfter og penge på at forebygge at det forbliver sådan. Min krop er mit tempel og uden min velfungerende krop har jeg intet. Så den fortjener at blive passet og plejet.

Hele behandlingen tager ikke meget mere end 20 minutter.

 
 

Kokkeskole

Vi er blevet inviteret på kokkeskole. I dag er emnet superfoods!

Vi skal møde op i CHEFS STUDIO på 3. sal. Et yderst flot skolekøkken med ALT i udstyr. Vi er et lille hold på 5 kvinder der skal lære at lave macrobiotisk mad med superfoods. Vanvittig spændende. Jeg elsker at lave lækker sund mad og er spændt på at lære noget nyt og få inspiration. Opskrifterne ligger klar og vi skal lave græskar og hirsetærte, grøntsagsrisotto og som dessert quinoa kugler. Det er sjovt og lærerigt og køkkenchefen er utrolig imødekommende. 

Vi har det sjovt! Og møder nogle utrolig spændene mennesker som senere viser sig måske at være venner for livet? En ganske særlig jordansk familie.

 

Dinner

Dagen er ved at nå sin ende – en smuk dag afsluttes med middag til solnedgang over bjergtoppene, blid levende musik og skønt selskab med Pernille. Det er berigende at kunne dele indsigter, følelsesliv, personlig udvikling, tro, håb og kærlighed med en sand rejseveninde. Jeg slutter min dag i dyb  taknemmelighed.

 
 

Mit program for dag 3. på SHA 

 

Morgenmad

Misosuppe, urtete, detoxjuice, hummus med rødbede, boghvedegrød med kanel og vanilje og abrikoskompot – mættet, næret og meget tilfreds starter jeg endnu en smuk dag på SHA.

 

Kinesisk medicin

Nu er det blevet tid til at komme forbi SHA´s ekspert inden for kinesisk medicin. 

Jeg kommer ind til den skønneste kvinde, der på forhånd virkelig har sat sig ind i min journal. Hun kigger på mig og undersøger min tunge grundigt. Den afslører tilsyneladende meget om kroppens indre tilstand.

Hun forklarer om yin og yan og kommer med et hav at gode råd til hvordan, jeg kan få endnu mere balance i min yin og yan. Jeg bør spise mere varm mad, drikke lidt grapefrugtjuice hver dag, huske at slappe af. Faktisk går jeg derfra med en hel liste af brugbare råd jeg kan gå i gang med med et samme. Og det elsker jeg. Noget konkret, der kan føres ud i livet her og nu. Tak for det!

Jeg slutter min session med akupunktur og en varmelampe over nålene der går det yderst behageligt at ligge og slappe af. Jeg falder i søvn og føler en dyb indre ro da jeg siger pænt farvel og tak. 

Jeg er fan af akupunktur. Hjemme i Danmark har jeg ofte haft stor glæde af akupunktur når noget har været i ubalance i kroppen.

 
 

Hudlægen

Jeg slår et smut forbi gangen, hvor alle hudlægerne hører til. Her har de speciale i ung og smuk hud. Der er stort set ikke den behandlingsform de ikke tilbyder. Ultralyd, thermage, botox, det nyeste inden for fillers og meget mere. De går meget op i det æstetiske og naturlige look. Som lægen forklarer: man må ikke kunne se at der er blevet brugt botox eller fillers!

En stor del af SHA´s kunder kommer fobi hudlægerne under deres forløb. Hvem vil ikke gerne se ung ud, hvis det er muligt?

 

Personlig træner

Jeg møder op i SHA´s fitness studio. Her er de nyeste maskiner og træningsudstyr og målingsapparater. En fysioterapeut tager imod mig og beder mig varme op på en stepmaskine i 10 minutter. Og så skal vi i gang med mit personlige træningsprogram. Han har udelukkende lavet øvelser jeg har mulighed for at udføre med egen vægt hjemme i stuen. Nu er der ingen undskyldninger! 15 minutter dagligt påstår han vi gøre en enorm forskel. Han forklarer venligt, at jo ældre jeg bliver jo vigtigere er det, at jeg træner mine muskler for ikke at miste muskelmasse og dermed bevare min forbrænding osv. Han er super dygtig til at motivere mig og i nu´et er jeg overbevist om, at jeg fortsætter når jeg kommer hjem.

Timen afsluttes med massage og udstrækning – ah det er rart og det er tydeligt at mærke, at han ved hvad han laver.

 

Frokost på toppen

Endnu en 3 rettes skøn frokostmenu og medicinsk te nydes på 4. sal med udsigt over Middelhavet og bjergtoppene i baggrunden. Menuen er biolight og baseret på de macrobiotiske principper. 

 

Ozonterapi og vitaminindsprøjtninger

Jeg har valgt at få 3 dage i træk med ozonterapi og vitaminindsprøjtninger.

Optimalt er 3-5 behandlinger i træk med ca. 1 års mellemrum. Så jeg benytter mig af muligheden for at booste kroppen mens jeg er her.

 

Indiba behandling

En skønhedsbehandling i vente. Jeg har aldrig hørt om Indiba, men møder en utrolig imødekommende kvinde der med stor begejstring fortæller om Indiba. Det er en maskine der ved hjælp af varme og imulser kan smelte fedt, fjerne overskydende væske og stramme op. Indiba kan gives på både krop og ansigt og jeg får selv lov at vælge hvor jeg vil have min behandling. Et synligt resultat på kroppen kræver flere behandlinger (mindst 2) mens en enkelt behandling i ansigtet kan ses med det samme siger hun. Den nupper jeg! Tænker jeg har nok at tage af på kinderne! 

Det minder mest af alt om en ansigtsbehandling med meget varme hænder der masserer i 45 minutter. Meget meget behageligt.

Jeg har svært ved at vurdere om der er et synligt resultat? Men skønt var det og min hud er silkeblød og en smuk glød.

 

BDR ansigstbehandling

Velkommen til en hel ny verden for mig. 

Her handler det dybderens, collagen og opstramning og massere af massage og teknisk udstyr. Jeg har aldrig brugt meget tid på hudplejeklinikker, så jeg kan også være håbløst bagud, men synes godt nok det var avanceret og effektivt.

60 minutter senere gik jeg fra briksen med en helt ny blød babyhud og fik besked på at lade min collagenmaske blive på resten af dagen og gerne sove med den. Heldigvis var den ”usynlig”.

Det er svært at sige om jeg ser bedre ud? Måske en anelse, men tænker også at det er regelmæssigheden ved at pleje sige selv både indvendig og udvendig, der giver de langvarige resultater. Netop derfor er sundhedsrejser blevet min hjertesag!

Det er både selvkærligt og selvforkælelse.

 

Tilbage til den kognitive læge Bruno

Vi skal have afsluttet vores testforløb. Lægen vil gerne se, om jeg har evnen til at fokuserer og koble fra. Det kan han måle ved hjælp af en masse elektroder der bliver sat på hjernen mens jeg sidder i biografen og ser op på den store skærm.

Han beder mig først tælle en masse prikker…. og siger min evne til at fokuserer er i topform. Nu beder han mig lukke øjnene og slappe helt af. Hvis jeg kan må jeg meget gerne begynde at meditere. Det gør jeg så. Nogle minutter efter udbryder han i jubel. ”Zennie – hvordan pokker gør du det” spørger han nysgerrigt?

”Hvordan kobler du din hjerne fuldkommen fra? Du går jo i fuldkommen alfa-mode” forklarer han og viser mig de forskellige målinger i en graf. Det er der ikke mange der kan. Normalt er det en udfordring at få hjernen til at slappe af. 

Det vil sige, at jeg har redskaberne til at helbrede mig selv og genopbygge de sider af hjernen som er svitset helt af pga. stress. 

Han forklarer mig, at jeg skal forestille mig et brækket ben. Inden jeg begynder at træne ”multi tasking” og hukommelse, så skal jeg hele. Du træner heller ikke muskler på et brækket ben før det er groet helt sammen vel? 

Min gave ved mødet med Bruno er enorm. Jeg har fået en advarsel sort på hvidt, at stress vitterligt svitser hjernen af og er skadeligt på mange plan. Og samtidig har jeg også set sort på hvidt, at min evne til meditere er i top. 

Nu ved jeg hvad jeg virkelig skal være disciplineret i HVER DAG: Meditation 3 x 10 minutter dagligt.

 

Middag ved The Sharing Table

Endnu en fantastiks, lærerig, sundsfremmende, udrensende, afslappende og selvkærlig dag er ved at runde af. Vi slutter dagen med endnu en lækker 3-retters detox menu ved et bord med 6 andre SHA gæster.

Sharing table er et bord man kan vælge at sætte sig ved, for at tale med de andre gæste og høre om deres forløb, udfordringer og oplevelser. 

Vi får os nogle dybe og indsigtsfulde samtaler. Trods det vi ikke kender hinanden, kommer der mange hudløs ærlige livshistorier på bordet, som efterlader indtryk og visdom til os alle. Alle forlader bordet lidt rigere på livet og os selv.

 
 

4. og sidste dag på SHA

 

Jeg vil ikke hjem! 

Her er så skønt og rart at være og min krop og sjæl skriger næsten efter at blive her.

Den sunde mad, de omsorgsfulde mennesker omkring os, udsigten, varmen, roen, tiden til mig selv, de lækre omgivelser, det super lækre værelse – jeg kommer til at saven det hele. Heldigvis ved jeg, at jeg helt sikkert kommer tilbage! Ingen tvivl om det.

 

Vejning

Jeg skal lige forbi og se hvad maden har gjort for mig. Jeg bliver vejet og ser at jeg på mine 3 dages ophold har tabt 1,1 kg rent fedt. Jeg har taget 300g muskler på og har 200g mere væske i kroppen. Det er sikkert varmen? Konklusion: det her er godt for mig!

 

Spa-området

Mit program har været tæt pakket hver eneste dag, så jeg har ikke haft tid til at nyde det enorme spa område med alle mulige forskellige saunaer og dampbade, boblebade i forskellige temperaturer og undervandsmassagebrikse og store smukke pools. Her er næsten ingen mennesker, og jeg ender med at have hele området for mig selv. Alle gæster her på SHA har travlt med at få deres konsultationer og behandlinger. Derfor føler man ofte, at der næsten ingen gæster er på SHA. Husk på der er flere behandlerrum, end der er gæster! Total luksus.

Resten af dagen nydes ved poolen – SHA har et helt fantatisk poolområde på 4. sal med udsigt og masser af plads til at ligge i ro og fred og nyde solens varme stråler.

Inden chaufføren henter os for at køre os de ca 40 munutter til Alicante lufthaven får vi talt om vores ophold, tips, inspiration og gode råd vi tager med os hjem. Der er mange! 

Pernille og jeg evaluerer opholdet og er blevet enige om, at det har været intet mindre end FANTASTISK!

 
 

Pernille Aalund har delt alle de mange gode sundheds -og skønhedsråd vi har taget med os hjem fra SHA 

Vi takker SHA for denne gang – vi kommer helt sikkert tilbage!

 

 

Hvordan booker jeg SHA?

 

Du er altid hjertelig velkommen til at ringe til kontoret på tel. 61 16 30 14 hvor vi sidder klar til at svare på alle dine eventuelle spørgsmål og ønsker. Vi kan i samarbejde med SHA får sammensat det helt rigtige program til netop DIG.

 
 
SHA Wellnessclinic